Kırıkkale Haber
HV
28 MART Perşembe 21:58

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 19 KİŞİYİ KURTARDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi arama - kurtarma ekipleri deprem sonrasında hızla ulaştıkları afet bölgesinde toplamda 19 kişiyi enkaz altından kurtardı. Son olarak 160 saat sonra bir enkazdan anne ve kızını sağ olarak çıkaran ekipler vatandaşları beton yığınlarının altından kurtarmak için büyük mücadele verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-02-2023 17:48   Güncelleme : 13-02-2023 17:48
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 19 KİŞİYİ KURTARDI

Başkan Mustafa Demir, “Mucize kurtuluşlara tanıklık ediyoruz. Vatandaşlarımızı enkaz altından çıkarmak için canla başla çalışan tüm ekibimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrasında hızla afet bölgesine giden Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, ilk günden bu yana arama-kurtarma çalışmalarında büyük rol oynadı. Enkaz altındaki vatandaşlara ulaşabilmek için cansiperane mücadele eden ekipler 2 si çocuk, 2’si bebek olmak üzere 19 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başardı.

35 personel 5 araç ile bölgede görev yapan Samsun İtfaiyesi son olarak depremden 160 saat sonra enkaz altından bir anne ve kızını sağ olarak kurtardı. Hatay Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 4 katlı bir binanın enkazı altında kalan anne ve kızı itfaiye ekiplerinin 4 saat süren çalışmasıyla sağ olarak çıkarıldı.

Kurtarma çalışmalarını yakından takip ederek sık sık bölgedeki ekiplerle irtibatta olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Mucize kurtuluşlara tanıklık ediyoruz. Ekiplerimiz vatandaşlarımızı kurtarmak için çok büyük bir mücadele verdi. İtfaiye ekibimiz deprem bölgesine ulaştığı andan itibaren toplamda 19 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkarmayı başardı. Kurtarma çalışmaları sırasında zamana karşı yarışan, hatta kendi canını hiçe sayarak enkaz altından çıkarmayı başardı. Mucize kurtuluşlara hep beraber tanıklık ettik. İnşallah bundan sonrada iyi haberler gelmeye devam edecektir” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR