Kırıkkale Haber
HV
28 MART Perşembe 21:36

Deprem çadırlarında yangın uyarısı!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Rüştü Uçan ve Öğretim Görevlisi Abdurrahman İnce, deprem çadırlarda alınması gereken önlemlere dikkat çekerken; depremler sırasında yangın olasılığına karşı alınacak önlemlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-02-2023 16:28   Güncelleme : 13-02-2023 16:28
Deprem çadırlarında yangın uyarısı!

İSG Uzmanı Dr. Rüştü Uçan, kış mevsimi olması nedeniyle yangın riskinin olduğuna dikkat çekerek deprem çadırlarında yangına karşı alınması gereken önlemlerin önemini vurguladı.

Her deprem çadırı dışına olası bir yangın başlangıcını söndürmek için mutlaka bir kova su bulundurulması gerektiğini ifade eden Dr. Rüştü Uçan, “Pişirici ve ısıtıcılar yanıcılardan mümkün mertebe izole edilerek kullanılmalıdır. Çadır içinde ve dibinde kesinlikle sigara kullanılmamalıdır.” uyarısında bulundu.

KAÇIŞ YOLU HER ZAMAN AÇIK TUTULMALI!

Çadırlarda çocukların başıboş bırakılmaması gerektiğini ifade eden Dr. Rüştü Uçan, “Çadır dışına kaçış yolu her zaman açık tutulmalı ve engel bulunmamalıdır. Afet çadırları yangına dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Çadır içlerinde mümkün mertebe kolay yanıcı, alevlenici malzeme bulundurulmamalıdır.” dedi.

Öğretim Görevlisi Abdurrahman İnce de özellikle deprem sırasında olası yangın risklerine dikkat çekti. Depremde yangın tehlikesinin göz önünde bulundurulmasını ve bu riske karşı önlemler alınması gerektiğini vurgulayan İSG uzmanı İnce, “Soba ve benzeri ateşli aletler daha nitelikli sabitlenmelidir. Sanayi tesislerinde kullanılan yanma prosesleri deprem sarsıntısı ile otomatik durdurulacak şekilde sistem geliştirilmelidir. Deprem bölgesinde olası başlayabilecek çok sayıda yangın için itfaiyenin yetersiz kalacağı dikkate alınarak halkın kendisinin söndürebileceği imkânlar oluşturulmalıdır.” uyarısında bulundu.

AdminAdmin

YORUMLAR