Kırıkkale Haber
HV
29 MART Cuma 01:43

Şehir Tiyatrosu ‘Ben Mimar Sinan Oyunu’nu Basın Mensupları İçin Sahneledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, basın mensuplarına özel olarak “Ben Mimar Sinan” oyununu, Nevit Kodallı Oda Tiyatrosu’nda sahneledi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 14-12-2022 12:01   Güncelleme : 14-12-2022 12:01
Şehir Tiyatrosu ‘Ben Mimar Sinan Oyunu’nu Basın Mensupları İçin Sahneledi


 


Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın, Mimar Sinan karakterini Şehir Tiyatrosu oyuncularından Mahir Okdemir’in canlandırdığı, proje sorumluluğunu Şehir Tiyatrosu oyuncularından Güvenç Gümüş’ün üstlendiği, sanatçılar Ersen Ocak, Anıl Tunç Karaersal ve Berkin Özuyanık’ın çeşitli karakterleri seslendirdiği ‘Ben Mimar Sinan’ oyunu, basın mensuplarından büyük beğeni gördü.
Tek kişilik ‘Ben Mimar Sinan’ oyununu sahneye taşıyan Şehir Tiyatrosu oyuncularından Mahir Okdemir, oyunda Mimar Sinan’ın sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde yaptığı eserlerin ve o eserlerin hikayesinin anlatıldığını ifade ederek, “Böyle kıymetli bir karaktere hayat verecek olmak, benim için kelimelerle anlatılamayacak bir duygu. Bu oyunun bir parçası olduğum için ben çok mutluyum” dedi. Okdemir, Mimar Sinan oyununu okullarda sergilemeye devam edeceklerini de belirterek, “Çocuklar bir duygu seli yaşıyorlar. Çünkü onlar karşılarında, tarihe isim bırakmış kıymetli bir mimarı görüyorlar. Yaptığı eserleri öğreniyorlar ve bu onları çok duygulandırıyor, çok mutlu ediyor” diye konuştu.
“Mimar Sinan ulusal bir değerimiz”
Gazeteci Semir Bolat oyunu çok beğendiğini söyleyerek, “Mimar Sinan ulusal bir değerimiz. Bu ulusal değerimizin bilimsel yönünün, tiyatroya aktarılması aslında çok zor. Mersin Büyükşehir Tiyatrosu bunu başardı ve Mimar Sinan'ın doğumundan aramızdan ayrılışına kadar, o yıllarda yaşayan bütün padişahların da hayatını ve Osmanlı İmparatorluğu’nun en gelişmiş olan dönemini herkesin anlayabileceği bir şekilde ortaya koydu.  Gerçekten çok güzel bir tiyatro eseri. Onun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Gazeteci Ahmet Söyler, “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından basına belki de ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarları kopmuş demektir’ sözünü anarken, 40 dakikalık bir tiyatro oyununda  ‘Geçmişini bilmeyen, geleceğe emin adımlarla gidemez’ söylemini de yaşadık. Bize bu geceyi yaşatan başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ve sanat ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Gazeteci Murat Öztornacı ise, “Ben lisede, üniversitede okurken hiçbir zaman Mimar Sinan’ı bu kadar derin bir şekilde tanımadım. Bu görsellik de olabilir, düşünsel de olabilirdi. Farkındalığı yaşadığım için ben bu oyunu çok sevdim. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na çok teşekkür ederiz. Bu tür oluşumları halka daha çok sunarak, halkı buraya çekerek, çocuklarımıza ve gelecekteki insanlara daha güzel bir şekilde sağlamak önemli. Tiyatro, bana göre insanlara en güzel kültür aynasıdır” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin

YORUMLAR