Kırıkkale Haber
HV
29 MART Cuma 18:17

Başkan Yazıcı, Su Altında Müsilaj Toplama Projesi Geliştiren Gençleri Tekmer’e Davet Etti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-05-2023 04:01   Güncelleme : 03-05-2023 04:01
Başkan Yazıcı, Su Altında Müsilaj Toplama Projesi Geliştiren Gençleri Tekmer’e Davet Etti

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Atatürk Havalimanı’nda kapılarını ziyaretçilerine dün açtı. Tuzla Belediye Başkan Dr. Şadi Yazıcı da TEKNOFEST’i ziyaret etti. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi standındayken yanına gelen, TEKNOFEST’in düzenlediği yarışmalara katılan ve inansız su altı sistemleri ile müsilajı toplayıp çeşitli biyoteknolojik yöntemlerle ayrıştırıp gübreye dönüştürmesi projesini geliştirerek finale kalan Akriha Ekibi’nin öğrencileri ile sohbet etti. Gençlerin projesini dinleyen Başkan Yazıcı, gençleri Yerel Yönetimler ve KOSGEB iş birliğinde açılan ilk TEKMER olan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne davet etti. 

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Atatürk Havalimanı’nda kapılarını ziyaretçilerine dün açtı. Yoğun yağış altında geçen ilk günde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da TEKNOFEST’i ziyaret etti. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi standındayken yanına gelen, TEKNOFEST’in düzenlediği yarışmalara katılan ve inansız su altı sistemleri ile müsilajı toplayıp çeşitli biyoteknolojik yöntemlerle ayrıştırıp gübreye dönüştürmesi projesini geliştirerek finale kalan Akriha Ekibi’nin öğrencileri ile sohbet etti. Gençlerin projesini dinleyen Başkan Yazıcı, gençleri Yerel Yönetimler ve KOSGEB iş birliğinde açılan ilk TEKMER olan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne davet etti. 

“TEKMER’E KATILMAK İSTERSENİZ SİZLERİ BEKLERİZ” 

Başkan Yazıcı gençlerle yaptığı sohbet sırasında,” Biz bu tür projeleri her zaman bekleriz. Bu tür projelere destek veriyoruz. Farklı üniversiteden gençlerimiz geliyorlar. Bizim KOSGEB iş birliğinde Teknoloji Geliştirme Merkezimizi açtık. Orada çok start-up var. Katılmak isterseniz sizleri bekleriz. TEKMER içerisinde ciddi bir ekosistem var. Her konuda çalışanlar olduğu için, yapay zekâ, yazılım, biyoteknoloji konusunda bizim laboratuvarlarımız var. Dolayısıyla TEKMER’de çalışan her firma birbiriyle etkileşim içerisinde oluyor belki de birbirlerine çözüm ortağı olabiliyorlar” dedi. 

“ÜLKEMİZE BU PROJEYİ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ” 

Akriha Ekibi kaptanı Nesibe Nur Şahintürk,” Ülkemizin katma değerini artıracak ürünler üretiyoruz. Sürdürebilirlik ilkelerine riayet ederek projemizi geliştiriyoruz. Her alanda Kızılelma vizyonu ile insansız otonom sistemleri ile TEKNOFEST’te biz de varız. İnsansız su altı sistemlerimiz ile müsilajın toplanıp, çeşitli biyoteknolojik yöntemlerle ayrıştırılıp gübreye dönüştürülmesi üzerine bir proje geliştirdik. 2 senedir finale çıkıyoruz. Şu anda girişimcilik üzerine çalışmaktayız. Ülkemize bu projeyi kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

#ozelhaber

AdminAdmin

YORUMLAR