Kırıkkale Haber
HV
19 MART Salı 14:21

Hürriyetçi Eğitim Sen'den uyarı niteliğinde eylem

Başta öğretmenler arasında ayrımcılık yaratan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve diğer sorunlara karşı birlikte eylem kararı veren eğitim sendikalarına üye öğretmenler ülke çapında iş bıraktı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-11-2022 22:32   Güncelleme : 03-11-2022 22:32
Hürriyetçi Eğitim Sen'den uyarı niteliğinde eylem

Hürriyetçi Eğitim-Sendikasıda yazılı bir basın açıklaması yaparak her platformda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun meslek itibarına uygun şekilde revize edilmesi gerektiğini belirterek: "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, değerli meslektaşlarımız;

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun meslek itibarımıza uygun şekilde revize edilmesi, Kariyer Basamakları Sınavı’nın iptali ve ekonomik taleplerimiz için aylardır sesimizi yükseltiyor ve her platformda mücadele ediyoruz. Türk Milli Eğitim sisteminin ve öğretmenlerimizin makûs talihini değiştirmemiz artık kaçınılmazdır.

Öğretmenlik Meslek Kanununun içeriğine karşı eğitim çalışanlarından ve kamuoyundan gelen tüm haklı tepkilere rağmen mesleğimize hakaret niteliğinde bir kanun hazırlanmış ve paydaşların fikri alınmadan alelacele kanunlaştırılmıştır" denildi.

Hürriyetçi Eğitim Sen: "Öğretmenlik Meslek Kanun’u 12 madde ve 2 sayfadan oluşmaktadır. 3600 ek gösterge ve kariyer basamakları dışında hiçbir düzenleme içermemektedir. Aylardır süren tepki ve itirazlarımıza rağmen, kanundan geri adım atılmaması üzerine 13 eğitim sendikası 14 Ekim’de Ankara’da bir araya gelmiştir.

13 sendikanın yaptığı toplantıda Ö.M.K’nin revize edilmesi ve eğitimin ve eğitim çalışanlarının " diye ifade etti.

Hürriyetçi Eğitim Sen: "Bu taleplerimizin yerine getirilmesi için, üretimden gelen gücümüzü kullanarak uyarı niteliğinde bir eyleme imza atıyor ve bugün, 2 Kasım’da, yani bugün 1 gün süreyle iş bırakıyoruz. Türk Milli Eğitim sistemi ve “Öğretmenlik Meslek Kanunu” dünya standartlarını yakalayana kadar mücadele ve her türlü eylemsellik sendikal hakkımızdır. Sizlerin de hakları için verdiğimiz bu mücadeleye, omuz vereceğinizi umuyoruz. Haklıyız, vazgeçmeyeceğiz! Birlikte mücadele ederek birlikte başaracağız! “Şimdi birlik zamanıdır!” diye belirtildi.

AdminAdmin

YORUMLAR