Kırıkkale Haber
HV
29 MART Cuma 04:52

ADYÜ Dijital Dönüşüm Çalışmalarında Lokomotif Görevi Üstlenecek

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Danışmanı Zuhal Karagöz Genç ve Dr. Öğr. Üyesi Saadin Oyucu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’u makamında ziyaret etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-12-2022 21:02   Güncelleme : 20-12-2022 21:02
ADYÜ Dijital Dönüşüm Çalışmalarında Lokomotif Görevi Üstlenecek

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi önderliğinde gerçekleştirilebilecek çeşitli projelerin görüşmeleri gerçekleştirildi

Görüşmeler sırsında yerli ve milli teknolojilerin ön plana çıkacağı yeni projeler masaya yatırılırken, Doğal Dil İşleme alanında Adıyaman Üniversitesinde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirilirken, bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile ortak projelerin hazırlanması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, “Akademik ve bilimsel bilgi birikimine sahip Adıyaman Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Birlikte Türkiye Yüzyılının bilimin, dijitalin, iletişimin yüzyılı olacağı ön görüsü ile toplumun her kesimi ile iş birliği yaparak önce Adıyaman Üniversitesinin, sonrasında da Adıyaman ilinin, ülkemizin ve global ölçekte insanlığın yararına dijital teknolojiler üretmek ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapacak. Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ile 2021-2025 yılları arasında ülkemizde yürütülecek olan yapay zeka alanındaki çalışmaları ortak bir zemine oturtacak tedbirler ve bu tedbirleri hayata geçirmek üzere oluşturulacak yönetişim mekanizması ortaya konulmaktadır. Bu kapsamda üniversitemizde yapılan yapay zeka temelli çalışmalar ve projeler Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile değerlendirilmiştir. ” dedi.

Yapay Zeka Çalışmaları Kamuoyunun Taktirini Topluyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde ve ilgili tüm paydaşların etkin katılımıyla hazırlanan “Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi 2021-2025″’e ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, Adıyaman Üniversitesinde (ADYÜ) projelendirilen yapay zeka çalışmaları dikkat çekiyor.

Son iki yılda 70’e yakın akademisyeni ile üniversite – sanayi işbirliğine katkı sağlayan ADYÜ, Dijital Dönüşümü hızlandırmak için adımlar atmaya başladı.

Ülkemizin dört bir yanında Ar-Ge ve ticari faaliyetlerini sürdüren firmaların çalışmalarına destek olan ADYÜ’lü akademisyenler, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Özellikle Turkcell gibi kurumsal ve büyük bir firmaya verilen yapay zeka danışmanlığı hizmeti otoritelerin dikkat çekerken, kamuoyunun da taktirini topluyor.

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR